Resultaten voor alternatieven voor dierproeven

 
alternatieven voor dierproeven
Dierproeven: niet meer vanzelfsprekend Dierenbescherming.nl.
Alternatieven voor dierproeven. Dierproeven vinden dus bijna altijd plaats in het belang van mensen, ze zijn er voor onze gezondheid en veiligheid. Toch zijn dierproeven al lang niet meer vanzelfsprekend. De laatste jaren zijn er steeds meer alternatieven voor dierproeven, zoals het testen met cel en weefselkweken ook van menselijk materiaal en het gebruik van computerprogrammas bij onderwijs en onderzoek.
esta
Alternatieven Infopunt Proefdieronderzoek.
Hierbij focust men op alternatieven zoals 3D-organen, en gekweekte cellen in schaaltjes, MRI scanning beeldvorming of computermodellen en simulaties, maar zijn dit wel echt alternatieven? Deze technieken zijn eerder complementair aan onderzoek met proefdieren die andere wetenschappelijke vragen beantwoorden, elk met hun eigen voor en nadelen. Het is dus absoluut geen zwart/wit keuze. We hebben nood aan een gradiƫnt van technieken om verschillende aspecten van complexe wetenschappelijke en biomedische vraagstukken te ontrafelen. In vele takken van wetenschappelijk onderzoek zijn dierproeven complementair aan celkweek experimenten en computermodellen en deze drie pijlers vullen elkaar aan om maximale informatie te verwerven.
uitvaartverzorging
Feiten over dierproeven: kunnen we er vanaf? Bedrock. bedrock_logo_zwart copy 2.
Die pijn verlichten, klachten verminderen en een sprenkeltje hoop geven aan mensen die het leven al bijna aan zich voorbij zagen gaan. Alternatieven voor dierproeven. De vraag is: zijn dierproeven nodig om mensen gezond te houden of beter te maken?
incassobureau inschakelen
Alternatieven voor dierproeven Stichting Informatie Dierproeven.
Het 3V-Centrum Utrecht Life Sciences wil de ontwikkeling, toepassing en acceptatie stimuleren van methoden die het gebruik van proefdieren vervangen, verminderen en verfijnen 3V-beleid. Het centrum faciliteert het 3V-onderzoek onder meer door informatie te verschaffen en advies te geven over alternatieven voor dierproeven.
reader
Betere alternatieven voor dierproeven TNO. Group.
TNO en maatschappij. Betere alternatieven voor dierproeven. TNO heeft een onderzoeksprogramma opgesteld om dierproeven te vervangen, verminderen en verfijnen de 3 V's. TNO werkt samen met andere partijen om sneller betere alternatieven te kunnen ontwikkelen. Het loont om 3V methoden te gebruiken niet alleen vanuit een maatschappelijk verantwoord ondernemen en ethisch oogpunt, maar tevens om wetenschappelijke redenen.
artist impression
Alternatieven voor dierproeven LUMC.
In juni 2014 ontvingen onderzoekers van het LUMC de Hugo van Poelgeestprijs voor hun inzet om belangrijk biomedisch en farmaceutisch onderzoek op menselijke weefsels mogelijk te maken door het gebruik van menselijke pluripotente stamcellen en daardoor dierproeven te vervangen. En in november 2017 ontvingen medewerkers van het Proefdiercentrum van het LUMC de Prijs voor alternatieven van de Biotechnische Vereniging voor hun toepassing van gebalsemde proefdieren muizen en ratten voor onderwijsdoeleinden.
Portugese
Dierproeven: hoe lang zijn ze nog nodig?
In de beginjaren was er nog veel laaghangend fruit dat makkelijk weg te halen was, legt Coenraad Hendriksen, hoogleraar Alternatieven voor Dierproeven in Utrecht, uit. Door de drie Vs beter toe te passen konden we tot 1990 veel winst boeken.
Alternatief voor dierproeven New Scientist.
De medisch biologe Sarah Bull ontving de vierjaarlijkse Hugo van Poelgeestprijs voor alternatieven. Bull kreeg de prijs voor haar inzet om belastende dierproeven te vervangen door een reeks van testen in celkweekjes. Deze testen zijn nodig om voorspellingen te doen over de werking van medicijnen.
Alternatieven voor dierproeven Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.
Hierdoor kan het gebruik van de cavia voor de tuberculosediagnostiek worden teruggebracht tot die sporadische gevallen waarin de diagnose bij patiƫnten bij wie tuberculose klinisch wordt vermoed niet wordt bevestigd door kleuring, in vitro-kweek en of PCR. WAAROM ALTERNATIEVEN VOOR DIERPROEVEN?

Contacteer ons